Προοδευτική Έκρηξη Τούμπας

Χάρτης Γηπέδων

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ

Διαφήμιση

Translate the page

English French German Italian Spanish

Συνδεδεμένοι χρήστες

Έχουμε 7 επισκέπτες συνδεδεμένους
Και το καινούργιο αστέρι λέγεται... ΡΗΞΗ!
Κυριακή, 10 Απρίλιος 2016 22:35

 

rixi sima

 

10, 100, 1000 αυτοοργανωμένες ομάδες!

 

Με σήμα το αστέρι, την μπάλα και την γροθιά, η 8η αυτοοργανωμένη ομάδα είναι γεγονός. Στην πόλη της Λειβαδιάς τα συντρόφια ξεκινούν ένα σωματείο από την αρχή, ένα σωματείο ελεύθερο, αυτόνομο και ανεξάρτητο, αυτοοργανωμένο και αντιφασιστικό. Και για να μας αποτελειώσουν του δίνουν και το, εξαιρετικά εύηχο στα αυτιά μας, όνομα ΡΗΞΗ. Η παρέα των αστεριών όλο και μεγαλώνει καθώς το πρόταγμα του αυτοοργανωμένου αθλητισμού μας ενώνει. Κυρίως όμως μας ενώνει η επιθυμία μας για έναν κόσμο ελεύθερο, χωρίς εξουσία, χωρίς καταπιεστές και καταπιεσμένους, για έναν κόσμο με κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

 

Καλή αρχή! Συντροφικοί χαιρετισμοί από την Σαλονίκη στην Λιβαδειά, από την Έκρηξη στην Ρήξη!

 

ΥΓ. Και επειδή το όνομα είναι βαρύ σαν ιστορία, φήμες θέλουν το νομικό επιτελείο της Ρήξης Χιαστών, της γνωστής υπερομάδας που σάρωνε τις εντυπώσεις στα Proo Fans Tournaments, να ετοιμάζει εξώδικο για Λειβαδιά μεριά...

 

 

 

Διαβάστε το κείμενο παρουσίασης της Ρήξης με κλικ στο περισσότερα...

 

 

Λίγα λόγια για τη ΡΗΞΗ

Η ιδέα για τη δημιουργία αθλητικού συλλόγου ήταν ο κοινός τρόπος σκέψης ανθρώπων από διαφορετικές παρέες και γειτονιές, που συχνάζουν σε διαφορετικά στέκια, αλλά αγαπούν το ποδόσφαιρο και σιχαίνονται τη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού. Οι συζητήσεις σε πηγαδάκια και καφενεία συνεχώς πλήθαιναν για την ανάγκη δημιουργίας μιας ομάδας που θα είναι «Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ». Ονειρευτήκαμε την ομάδα η οποία δε θα έχει αρχηγούς και τσιράκια, δε θα έχει χορηγούς και διαφημίσεις, θα παίζει μπάλα επειδή το γουστάρουμε, θα έχει οπαδούς που θα παίρνουν μέρος στις αποφάσεις του συλλόγου και το κυριότερο θα αγωνίζεται ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού που μαστίζει την κοινωνία μας. Έτσι φθάσαμε στο σημείο πλέον να κινούμε τις πρώτες διαδικασίες για να ολοκληρωθεί αυτή η πολύ όμορφη ιδέα-προσπάθεια. Ξεκινήσαμε τις συνελεύσεις και μέσα από διαδικασίες, καταλήξαμε στο όνομα της ομάδας καθώς και στα χρώματα που θα αυτή θα έχει. ΡΗΞΗ με τους εαυτούς μας όντας θύματα, ΡΗΞΗ με την κοινωνία που τρομοκρατεί, ΡΗΞΗ με όσους δε σέβονται τον όρο «άνθρωπος». Κάπως έτσι η ιδέα αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά για τη δημιουργία μιας ερασιτεχνικής ομάδας. Μιμούμενοι την ανάλογη προσπάθεια που έχουν καταφέρει να πραγματοποιήσουν σύλλογοι στον ελλαδικό χώρο, (Προοδευτική Έκρηξη Τούμπας, Αυτόνομη Πατρών, Απείθαρχος Ιωαννίνων, Ελευθεριακός Βόλου, Τηγανίτης Ηρακλείου, Μαρίνος Αντύπας Λάρισας) μπαίνουμε κι εμείς στη διαδικασία δημιουργίας αυτοοργανωμένου αθλητικού συλλόγου.
Αηδιασμένοι από τον πολιτισμό της υπερκατανάλωσης που προάγει η κοινωνία, βιώνουμε τους αθλητικούς χώρους να έχουν μετατραπεί σε ένα καθημερινό αλισβερίσι, με προαγωγούς, εμπόρους και μάνατζερ. Με τους παίκτες – κινητές διαφημίσεις στο όνομα του κέρδους, τα στημένα παιχνίδια και τις συμφωνίες που γίνονται από τα πριν και υπογείως, όλοι υποτάχθηκαν στους θεούς των bet-shops. Σιχαθήκαμε τη βία, τον υποτιθέμενο πόλεμο μεταξύ μεγαλοπαραγόντων για δικά τους συμφέροντα. Σιχαθήκαμε να μας ντύνουν με τον ρόλο του πελάτη.
Ονειρευόμαστε μια ομάδα που θα έχει καθαρά μη κερδοσκοπικό και αντιεμπορευματικό χαρακτήρα. Δεν δεχόμαστε χορηγούς και διαφημίσεις γι’ αυτό και η χρηματοδότηση του συλλόγου θα γίνεται μέσω των συνδρομών των μελών και μέσω εκδηλώσεων (πάρτι, συναυλίες κτλ), καθώς και από την υποστήριξη των φιλικά προσκείμενων προς την ομάδα ατόμων. Δε θα έχει κανέναν ιδιοκτήτη και κουμανταδόρο και οι παίκτες θα παίζουν με βάση το ποιος είναι ο καλύτερος, ποιος είναι σε φόρμα, ποιος ξεσάλωσε λιγότερο ή περισσότερο το προηγούμενο βράδυ και όχι το ποιος έχει το μεγαλύτερο συμβόλαιο ή τον καλύτερο ατζέντη –μέσον. Ονειρευόμαστε μια ομάδα που παίκτες και φίλαθλοι θα είναι εκείνοι οι οποίοι θα ρυθμίζουν τη πορεία και τους στόχους της. Έναν αυτοοργανωμένο αθλητικό σύλλογο με οριζόντια και αντι-ιεραρχική δομή, που η λειτουργία του στηρίζεται στις συνελευσιακές διαδικασίες βάση των οποίων παίρνονται και οι αποφάσεις. Βασισμένοι στη λογική της συνδιαμόρφωσης και της ισότητας μεταξύ των μελών της, οποιοσδήποτε λοιπόν μπορεί να συμμετέχει στην ομάδα ανεξαρτήτως φύλου, σεξουαλικών προτιμήσεων, εθνικής προέλευσης, δόγματος ή θρησκείας και κοινωνικοοικονομικής κατάστασης, αρκεί να σέβεται και να προάγει τις αξίες που έχουμε συναποφασίσει.
Δηλώνουμε συμμετοχή στο πρωτάθλημα χωρίς να έχουμε σαν αυτοσκοπό τη νίκη. Στόχος μας είναι να περνάμε καλά τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στην κερκίδα, στις συνελεύσεις και στις εκδηλώσεις. Επειδή η μπάλα κυλάει καθώς και η ζωή, τα καθημερινά κοινωνικά ζητήματα δε μας αφήνουν αδιάφορους. Όσο αντέχουν τα συκώτια μας θα είμαστε αλληλέγγυοι σε όσους- όσες βιώνουν την αδικία και νιώθουν εκμεταλλευόμενοι. Κλωτσιές όχι μόνο στη μπάλα, αλλά και σε κάθε ρατσιστή, σεξιστή, εξουσιαστή και φασίστα.
Με πάθος για υγιές ποδόσφαιρο, όρεξη για αυτοοργάνωση, στηριζόμενοι στην ιδεολογία του αντιφασισμού και του αντιρατσισμού, προχωράμε θέλοντας να κάνουμε άλλη μια ΡΗΞΗ με το κατεστημένο.

https://www.facebook.com/%CE%A1%CE%97%CE%9E%CE%97-%CE%9B%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82-182659435437156/

 

rixi

  

Επόμενη Συνέλευση

Συνέλευση Προοδευτικής

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 Νοεμβρίου 2020 , 20:00

Στέκι Προοδευτικής

Σινιόσογλου 22 , Κάτω Τούμπα

Επόμενος Αγώνας Ποδοσφαίρου

Επόμενος Αγώνας Μπάσκετ

Βαθμολογία Ποδοσφαίρου 21/22

Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 5ος ΟΜΙΛΟΣ
  Εντός  ΌλαΕκτός
  P
ΠΥΡΣΟΣ16
ΑΕΕ ΤΟΥΜΠΑΣ16
Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ15
ΠΑΠΑΦΗΣ14
5 ΕΚΡΗΞΗ11
ΙΤΑΛΙΚΗ ΑΚΑΔ9
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΕΠΑΜΕΙ8
ΠΕΡΑ7
ΑΕ ΜΑΡΤΙΟΥ0
  P
ΠΥΡΣΟΣ37
Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ31
ΑΕΕ ΤΟΥΜΠΑΣ27
ΠΑΠΑΦΗΣ24
5 ΕΚΡΗΞΗ18
ΙΤΑΛΙΚΗ ΑΚΑΔ16
ΠΕΡΑ13
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΕΠΑΜΕΙ13
ΑΕ ΜΑΡΤΙΟΥ1
  P
ΠΥΡΣΟΣ21
Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ16
ΑΕΕ ΤΟΥΜΠΑΣ11
ΠΑΠΑΦΗΣ10
ΙΤΑΛΙΚΗ ΑΚΑΔ7
6 ΕΚΡΗΞΗ7
ΠΕΡΑ6
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΕΠΑΜΕΙ5
ΑΕ ΜΑΡΤΙΟΥ1

Βαθμολογία Μπάσκετ 21/22

Β ΜΠΑΣΚΕΤ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ
  Εντός  ΌλαΕκτός
  P
ΒΕΡΓΙΝΑ17
ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΛΑΓΙΑΡΙΟΥ17
ΠΑΝΟΡΑΜΑ Α.Σ.17
ΜΑΡΑΘΩΝ Α.Μ.Σ.15
ΠΑΝΟΡΑΜΑ Α.Κ.14
ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ Α.Ε.14
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΘΕΡΜΗΣ13
8 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑΣ12
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ12
10 ΜΑΛΑΚΟΠΗΣ ΠΥΛΑΙΑΣ Α.Ο.11
11 ΓΑΛΑΞΙΑΣ Α.Μ.Ο. 11
12 ΑΕΤΟΣ Μ.Α.Σ.10
13 ΝΕΑΠΟΛΗΣ Α.Κ.Π.Κ.10
  P
ΒΕΡΓΙΝΑ33
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΘΕΡΜΗΣ31
ΠΑΝΟΡΑΜΑ Α.Σ.30
ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΛΑΓΙΑΡΙΟΥ30
ΠΑΝΟΡΑΜΑ Α.Κ.28
ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ Α.Ε.27
ΜΑΡΑΘΩΝ Α.Μ.Σ.25
ΝΕΑΠΟΛΗΣ Α.Κ.Π.Κ.23
9 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑΣ22
10 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ22
11 ΜΑΛΑΚΟΠΗΣ ΠΥΛΑΙΑΣ Α.Ο.22
12 ΑΕΤΟΣ Μ.Α.Σ.22
13 ΓΑΛΑΞΙΑΣ Α.Μ.Ο. 21
  P
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΘΕΡΜΗΣ18
ΒΕΡΓΙΝΑ16
ΠΑΝΟΡΑΜΑ Α.Κ.14
ΠΑΝΟΡΑΜΑ Α.Σ.13
ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΛΑΓΙΑΡΙΟΥ13
ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ Α.Ε.13
ΝΕΑΠΟΛΗΣ Α.Κ.Π.Κ.13
ΑΕΤΟΣ Μ.Α.Σ.12
ΜΑΛΑΚΟΠΗΣ ΠΥΛΑΙΑΣ Α.Ο.11
10 ΜΑΡΑΘΩΝ Α.Μ.Σ.10
11 ΓΑΛΑΞΙΑΣ Α.Μ.Ο. 10
12 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑΣ10
13 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ10

Βαθμολογία Βόλλευ 21/22

Β' Τοπική - Όμιλος Ανατολής

Β
1 ΝΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ
18
2

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ

12
3 ΠΟ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ 12
4 ΑΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ 9
5 ΑΕΝ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ 6
6 ΑΕ ΠΥΛΑΙΑΣ
6
7 ΕΚΡΗΞΗ 0