Προοδευτική Έκρηξη Τούμπας

Χάρτης Γηπέδων

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ

Διαφήμιση

Translate the page

English French German Italian Spanish

Συνδεδεμένοι χρήστες

Έχουμε 5 επισκέπτες συνδεδεμένους
Ανταπόκριση: 2ο Antifa Football Fest Πάτρα!!!
Τετάρτη, 09 Ιούλιος 2014 19:47

patra-h

 

 

Ένα εκπληκτικό τριήμερο περίμενε την συλλογικότητα μας στην Πάτρα και στο Ρίο. Ήταν η σειρά της Αυτόνομης Π.Ο. να φιλοξενήσει με άψογο τρόπο το 2ο Antifa Football Fest, μετά την περυσινή πρεμιέρα της διοργάνωσης στον Βόλο. Οι 4 ομάδες που λειτουργούν με βάση την αυτοοργάνωση και την αντιιεραρχία, και προσπαθούν να πρεσβεύουν την εναντίωση στην εξουσία, την εκμετάλλευση και κάθε κοινωνικό διαχωρισμό, έχουν με αυτό το φεστιβάλ την ευκαιρία να βγουν από τις τοπικές ενώσεις και να συναντηθούν έστω και μια φορά την χρονιά. Και όχι μόνο μεταξύ τους αλλά και με εγχειρήματα που αντιλαμβάνονται παρόμοια τον αθλητισμό, όπως το Athens Antifa League. Έτσι και φέτος το τριήμερο του φεστιβάλ γέμισε μπάλα, μουσική, συζητήσεις και πολλά γέλια. Με αφορμή το ποδόσφαιρο αλλά με σκοπό την συνεχή δικτύωση μας, την προώθηση της αυτοοργάνωσης στον αθλητισμό, και την ενίσχυση της συντροφικότητας μεταξύ μας. 

 

Για να διαβάσετε την ανταπόκριση κλικ στο περισσότερα

 

Το magic bus έσπασε ξανά τα σύνορα των Μαλγάρων και οδήγησε την Εκρηξάρα για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Πελοπόννησο! Το τριήμερο ξεκίνησε την Παρασκευή με προβολή της ταινίας "Φασισμός και ποδόσφαιρο" στην πλατεία Όλγας στο κέντρο της Πάτρας. Συνεχίστηκε με συναυλία με έντονο σαλονικιώτικο χρώμα στα προκατ του πανεπιστημίου. Το Σάββατο ήταν η μέρα των ημιτελικών. Αυτόνομη και Αστέρας ήταν το πρώτο ζευγάρι σε ένα πολύ καλό ανοιχτό παιχνίδι που έληξε 3-4 και έστειλε τον Αστέρα για 2η συνεχόμενη χρονιά στον τελικό. Ωραίες φάσεις και ατελείωτες τρίπλες και τρέξιμο από τον παικταρά επιθετικό του Αστέρα.

 

Στον επόμενο ημιτελικό Εκρηξάρα και Λιμπερτά κατάφεραν και κράτησαν το σκορ σε πιο "νορμάλ" επίπεδα. Η Λιμπερτά προηγήθηκε νωρίς στο παιχνίδι αλλά η Προο δεν άργησε να ισοφαρίσει με τον Ζλάταν σε 1-1. Οι φάσεις, αν και δεν ήταν τόσο συχνές όσο στον άλλο ημιτελικό, ήταν όμως όλες σημαντικές και αν δεν ήταν ο Dio από την Εκρηξάρα και οι 2 τερματοφύλακες της Λιμπερτά από την άλλη, τότε θα είχαμε ένα αρκετά μεγαλύτερο σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Σώτος με κοντινή κεφαλιά στο 2ο δοκάρι έκανε το 2-1 για την Λιμπερτά, σκορ που δεν άλλαξε παρά τις πολλές ευκαιρίες που έχασαν Σάββας και Ζλάταν για την Εκρηξάρα. Έτσι οι Βολιώται κέρδισαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους την Προοδευτική και πέρασαν γεμάτοι αυτοπεποίθηση στον τελικό, στέλνοντας την μικρή πορτοκαλί κερκίδα στα ουράνια, διαλύοντας (?) ταυτόχρονα τις κακές γλώσσες που θέλουν την Λιμπερτά παράρτημα της Προο. Και επειδή η Εκρηξάρα δεν παύει να εμπνέει και να εξάπτει όλους τους ποδοσφαιρόφιλους, τον αποκλεισμό μας συντρόφεψε το νέο εξαρχειώτικο άσμα "Βολάρε ωω, γκολάρε ωωωω, το βράδυ την Κυριακή, δεν παίζει η Προοδευτική!"

 

 

 

 

Ακολούθησε πάρτι όπου η Εκρηξάρα έδειξε ακόμα μια φορά πως δουλεύει ομαδικά σε πολλά επίπεδα και οι συνεννοήσεις γίνονται με κλειστά μάτια. Χαρακτηριστική ήταν η πολιορκία του πατρινού dj και τα πολλά "ένα-δύο", δηλαδή "εγώ τον απασχολώ, εσύ αλλάζεις τραγούδι", που αρκετές φορές βρήκαν στόχο.

 

Την Κυριακή το μεσημέρι έγινε και η κουβέντα για το αυτοοργανωμένο ποδόσφαιρο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες. Από τις πιο ωραίες και ενθαρρυντικές στιγμές του τριημέρου, καταλάβαμε για ακόμα μια φορά πόσο κοντά είναι τα εγχειρήματα και οι απόψεις μας και ακούσαμε και την αντίστοιχη εμπειρία των παιδιών από το Athens Antifa League. Φυσικά η κουβέντα αυτή ποτέ δεν τελειώνει... Στο αγωνιστικό μέρος της Κυριακής το πρόγραμμα ξεκίνησε με τον μικρό τελικό και την Αυτόνομη και Εκρηξάρα να τα δίνουν όλα στο γήπεδο. Πολλά και ωραία γκολ, συμμετοχή δεκάδων ανθρώπων στο παιχνίδι και στα πέναλτι, προοδευτικάριοι με φανέλες ΑΠΟ, πατρινοί με φανέλες Προο, μια ματσάρα με λίγα λόγια από αυτές που όταν τελειώνουν, το σκορ είναι άγνωστο και αδιάφορο. Πάντως το τελικό αποτέλεσμα μάλλον ήταν 5-5. Και στα πέναλτι το σκορ παραμένει άγνωστο, αν και θα διεκδικήσουμε την τελευταία θέση σαν δίκαιη επιβράβευση μας, καθώς το τελευταίο πέναλτι το βάρεσε ο πιο κάγκουρας οπαδός μας και το έστειλε στο Αντίρριο. Αμέσως μετά, και πριν τον μεγάλο τελικό, απολαύσαμε εντυπωσιακό 5x5 από τα παιδιά του Athens Antifa League.

 

Ο τελικός για δεύτερη φορά είχε χαμηλό σκορ. Αν και Αστέρας και Λιμπερτά προσπάθησαν, πάλι οι τερματοφύλακες έκαναν μεγάλη εμφάνιση και το σκορ έμεινε στο 1-1. Στα πέναλτι κρίθηκε λοιπόν το βαρύτιμο τρόπαιο και η Λιμπερτά ευστόχησε σε ένα παραπάνω και έβαλε φωτιά στην Μαγνησία. 5-4 το τελικό σκορ. Ένα κουβάρι όλοι και όλες στην απονομή, κοινό πανηγύρι και τα γνωστά συνθήματα που όλους και όλες μας ενώνουν. Έτσι το 2ο Antifa Football Fest έφτασε στο τέλος του και μαζί του οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για την Εκρηξάρα για την σεζόν 13-14. Ευχαριστούμε θερμά τα παιδιά της Αυτόνομης για την τέλεια φιλοξενία. Ευχόμαστε σε όλες τις ομάδες αφού ξεκουραστούν, να έχουν μια καινούργια σεζόν γεμάτη  χαρές και συντροφικότητα και φυσικά χωρίς τραυματισμούς.

 

Ανταπόκριση από την Αυτόνομη Π.Ο.

 

Όσο για την επιστροφή... MAGIC BUS FM... 9 ώρες εκπομπή...

Όταν εκπέμψει ξανά, μην το χάσει κανείς!

Πάμε γερά ρε Εκρηξάρα για την 6η αγωνιστική χρονιά και 7η ύπαρξης μας! Και ας ελπίσουμε με νέα αθλήματα!!!

 

patra-mbfm

 

 

  

Επόμενη Συνέλευση

Συνέλευση Προοδευτικής

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 Νοεμβρίου 2020 , 20:00

Στέκι Προοδευτικής

Σινιόσογλου 22 , Κάτω Τούμπα

Επόμενος Αγώνας Ποδοσφαίρου

Επόμενος Αγώνας Μπάσκετ

Βαθμολογία Ποδοσφαίρου 21/22

Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 5ος ΟΜΙΛΟΣ
  Εντός  ΌλαΕκτός
  P
ΠΥΡΣΟΣ16
ΑΕΕ ΤΟΥΜΠΑΣ16
Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ15
ΠΑΠΑΦΗΣ14
5 ΕΚΡΗΞΗ11
ΙΤΑΛΙΚΗ ΑΚΑΔ9
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΕΠΑΜΕΙ8
ΠΕΡΑ7
ΑΕ ΜΑΡΤΙΟΥ0
  P
ΠΥΡΣΟΣ37
Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ31
ΑΕΕ ΤΟΥΜΠΑΣ27
ΠΑΠΑΦΗΣ24
5 ΕΚΡΗΞΗ18
ΙΤΑΛΙΚΗ ΑΚΑΔ16
ΠΕΡΑ13
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΕΠΑΜΕΙ13
ΑΕ ΜΑΡΤΙΟΥ1
  P
ΠΥΡΣΟΣ21
Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ16
ΑΕΕ ΤΟΥΜΠΑΣ11
ΠΑΠΑΦΗΣ10
ΙΤΑΛΙΚΗ ΑΚΑΔ7
6 ΕΚΡΗΞΗ7
ΠΕΡΑ6
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΕΠΑΜΕΙ5
ΑΕ ΜΑΡΤΙΟΥ1

Βαθμολογία Μπάσκετ 21/22

Β ΜΠΑΣΚΕΤ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ
  Εντός  ΌλαΕκτός
  P
ΒΕΡΓΙΝΑ17
ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΛΑΓΙΑΡΙΟΥ17
ΠΑΝΟΡΑΜΑ Α.Σ.17
ΜΑΡΑΘΩΝ Α.Μ.Σ.15
ΠΑΝΟΡΑΜΑ Α.Κ.14
ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ Α.Ε.14
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΘΕΡΜΗΣ13
8 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑΣ12
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ12
10 ΜΑΛΑΚΟΠΗΣ ΠΥΛΑΙΑΣ Α.Ο.11
11 ΓΑΛΑΞΙΑΣ Α.Μ.Ο. 11
12 ΑΕΤΟΣ Μ.Α.Σ.10
13 ΝΕΑΠΟΛΗΣ Α.Κ.Π.Κ.10
  P
ΒΕΡΓΙΝΑ33
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΘΕΡΜΗΣ31
ΠΑΝΟΡΑΜΑ Α.Σ.30
ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΛΑΓΙΑΡΙΟΥ30
ΠΑΝΟΡΑΜΑ Α.Κ.28
ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ Α.Ε.27
ΜΑΡΑΘΩΝ Α.Μ.Σ.25
ΝΕΑΠΟΛΗΣ Α.Κ.Π.Κ.23
9 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑΣ22
10 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ22
11 ΜΑΛΑΚΟΠΗΣ ΠΥΛΑΙΑΣ Α.Ο.22
12 ΑΕΤΟΣ Μ.Α.Σ.22
13 ΓΑΛΑΞΙΑΣ Α.Μ.Ο. 21
  P
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΘΕΡΜΗΣ18
ΒΕΡΓΙΝΑ16
ΠΑΝΟΡΑΜΑ Α.Κ.14
ΠΑΝΟΡΑΜΑ Α.Σ.13
ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΛΑΓΙΑΡΙΟΥ13
ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ Α.Ε.13
ΝΕΑΠΟΛΗΣ Α.Κ.Π.Κ.13
ΑΕΤΟΣ Μ.Α.Σ.12
ΜΑΛΑΚΟΠΗΣ ΠΥΛΑΙΑΣ Α.Ο.11
10 ΜΑΡΑΘΩΝ Α.Μ.Σ.10
11 ΓΑΛΑΞΙΑΣ Α.Μ.Ο. 10
12 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑΣ10
13 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ10

Βαθμολογία Βόλλευ 21/22

Β' Τοπική - Όμιλος Ανατολής

Β
1 ΝΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ
18
2

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ

12
3 ΠΟ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ 12
4 ΑΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ 9
5 ΑΕΝ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ 6
6 ΑΕ ΠΥΛΑΙΑΣ
6
7 ΕΚΡΗΞΗ 0