Προοδευτική Έκρηξη Τούμπας

Χάρτης Γηπέδων

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ

Διαφήμιση

Translate the page

English French German Italian Spanish

Συνδεδεμένοι χρήστες

Έχουμε 12 επισκέπτες συνδεδεμένους
Ανταπόκριση από ένα Εκρηκτικό Σάββατο!
Τρίτη, 13 Οκτώβριος 2015 22:12

ekriksara

 

Τι φοβερό εκρηκτικό Σάββατο ήταν αυτό? Για πρώτη φορά και τα 3 τμήματα της Έκρηξης αγωνίστηκαν την ίδια μέρα. Δυστυχώς δεν έγινε το 3 στα 3 για να φωταγωγηθεί η πόλη, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει μπροστά στην συμμετοχή πάνω από 30 αθλητών στα παιχνίδια και πολύ κόσμου στις κερκιδάρες που ζήσαμε!

 

Η μέρα ξεκίνησε από νωρίς με εργασίες στο μπαρ της κατάληψης μας. Εγκαίνια την Παρασκευή στο εκρηκτικό α(θ)λητικό καφενείο!!!

 

Προοδευτική Έκρηξη Τούμπας - Φ.Ο. Αντισφαίρισης Νεάπολης: 1-4

Αετός - Προοδευτική Έκρηξη Τούμπας: 4-0

Τον χορό άνοιξε η ομαδάρα του πινγκ πονγκ που υποδέχτηκε στην αίθουσα αντισφαίρισης του Πέρα την ομάδα από την Νεάπολη, για το πρωτάθλημα της ΕΦΟΕΠΑ. Οι αντίπαλοι εμφανίστηκαν ενισχυμένοι και χάσαμε 1-4 αλλά με ψηλά το κεφάλι. Ματσάκι είχαμε και την Κυριακή και φυσικά με αγώνα 11 το πρωί πως είναι δυνατόν να αποδώσουμε? Κακή εμφάνιση, χάσαμε ματς που τα είχαμε, πολλά νεύρα, έλλειψη ψυχραιμίας και καθαρού μυαλού έφεραν την ήττα. Δεν πτοούμαστε όμως, ΠΡΟΟ είμαστε. Να αναφέρουμε πως στα παιχνίδια πινγκ πονγκ δεν επιτρέπεται φασαρία στην διάρκεια των πόντων, αλλά κάτι μας λέει ότι στο ανεπανάληπτο παιχνίδι Έκρηξη 1 - Έκρηξη 2 για το πρωτάθλημα της ΠΟΦΕΠΑ σε λίγο καιρό στο Μικρόπολις, θα αλλάξουν οι κανόνες...

 

AE Νεάπολης Αστραπή Θεσ/νίκης - Προοδευτική Έκρηξη Τούμπας: 1-4

neapoli proo 11

Η εκδίκηση από τους Νεαπολίτες για την ήττα στο πινγκ πονγκ δεν άργησε να έρθει και η ποδοσφαιρική Εκρηξάρα πανηγύρισε επιτέλους την πρώτη της νίκη για την χρονιά. Στα 3 πρώτα παιχνίδια είχαμε μόλις 1 γκολ και σε αυτό βάλαμε 4, και χάσαμε πέναλτι και άλλες ευκαιρίες, κλασσικά, για να πετύχουμε περισσότερα. Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο και οι 2 ομάδες προσπαθούσαν να δημιουργήσουν πάνω στον κακό αγωνιστικό χώρο. Για τους αντιπάλους είχαμε λίγα σουτ που απέκρουσε ο Κώστας. Η Εκρηξάρα άνοιξε το σκορ με γκολάρα του Σάββα, ύστερα από πολύ καλή και γρήγορη εναλλαγή της μπάλας από την δεξιά πλευρά και πολύ όμορφη κίνηση μέσα στην περιοχή.

 

Στο δεύτερο μέρος είχαμε πολλές φάσεις και μερικές από αυτές ήταν κλασσικές ευκαιρίες για τους γηπεδούχους που δεν βρήκαν στόχο ευτυχώς και έτσι κρατήσαμε το προβάδισμα. Η φάση που σημάδεψε τον αγώνα έγινε κάπου στα μέσα του ημιχρόνου, όταν και υπήρξε ένταση καθώς 2 παίκτες μπλέξαν τα ποδιά τους με τον γνωστό τρόπο που οδηγεί σε λίγα κλωτσίδια. Δίκαιη κίτρινη στον καθένα, απλά ο παίκτης της Νεάπολης είχε ήδη κιτρινιστεί οπότε και μας χαιρέτησε με κόκκινη. Η Έκρηξη εκμεταλλεύτηκε αμέσως το πλεονέκτημα και πριν προλάβει ο αντίπαλος να αναδιοργανωθεί, βάλαμε 2 γκολ σε 5 λεπτά. Και τα 2 ωραίοι συνδυασμοί και τελειώματα με τους 2 Σάββες να πετυχαίνουν από ένα γκολ. Με το σκορ στο 0-3 και τους αντιπάλους να έχουν βγει μπροστά για να προσπαθήσουν να ξαναμπούν στο ματς, χάσαμε και άλλες καλές ευκαιρίες για γκολ. Τελικά δεχτήκαμε ένα, από όμορφη ατομική ενέργεια και ασίστ του 31 της Νεάπολης, που δικαίωσε έτσι την μητέρα του που μας τον παίνευε σε όλο το ματς. Δεν κατάφερε να κάνει το χατ τρικ ο Σάββας, καθώς έχασε το πέναλτι που κερδίσαμε αργότερα, αλλά και το σουτ στην επαναφορά. Το σκορ έκλεισε ο Διονύσης, που πέτυχε και αυτός το πρώτο του φετινό γκολ, ύστερα από ωραία προσπάθεια και ασίστ του Σάββα. Πολύ καλή εμφάνιση από την Εκρηξάρα και πρώτη φετινή νίκη, αναγκαία για να ανέβει η ψυχολογία και να ξεκολλήσουμε από τον πάτο της βαθμολογίας.

 

Παραδοσιακή ποδοσφαιρική κερκίδα από τους πολλούς φίλους και φίλες της Προο που ανέβηκαν στο Ρετζίκι, έσπρωξαν καθοριστικά την ομάδα στην νίκη και χάρισαν και θέαμα με ποδοβόλευ στο ημίχρονο. Πάντα τέτοια!!!

 

Το επόμενο σ/κ η Εκρηξάρα έχει ρεπό στο ποδόσφαιρο και παίρνει τον αγώνα απέναντι στον Μ. Αλέξανδρο Ελλήνων 3-0 στα χαρτιά, γιατί οι αντίπαλοι εκτίουν ακόμα τιμωρία από την περυσινή χρονιά. Όμως η ευχαρίστηση δεν σταματά καθώς έχουμε το γνωστό και αγαπημένο Antitournament από τα συντρόφια του St. Pauli Thessaloniki Club στην γηπεδάρα της Ευαγγελίστριας, με πολλές και εκλεκτές αυτοοργανωμένες και αντιφασιστικές συμμετοχές!

 

 Δείτε: [Φωτογραφίες από το παιχνίδι]

 

 

Προοδευτική Έκρηξη Τούμπας - Α.Ο. Νέας Μεσήμβριας: 45-52

proo mesimvria 14

Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει στην Σταυρούπολη. Η δίψα για μπασκετάκι είναι τεράστια και οι φίλες και οι φίλοι της Προο αψήφησαν την βροχή και το κυκλοφοριακό χάος, λόγω νυχτερινού μαραθωνίου, και πλημμύρισαν το κλειστό. Η Εκρηξάρα δεν κατάφερε να μας ανταμείψει με μια σημαντική νίκη, αλλά το συγκλονιστικό παιχνίδι και η εκστασιασμένη κερκίδα χάραξαν με γλυκό τρόπο και αυτήν την πρώτη ήττα στο μυαλό μας. Πραγματικά μεγάλες στιγμές για το ερασιτεχνικό μπάσκετ της πόλης μας αλλά και για τον αυτοοργανωμένο αθλητισμό.

 

Το παιχνίδι ήταν όπως αναμενόταν δύσκολο. Η Μεσήμβρια είναι από τις καλύτερες ομάδες του ομίλου και παρόλα αυτά η Εκρηξάρα όχι μόνο την έπαιξε στα ίσια αλλά έφτασε να προηγείται. Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αναγνωριστικό και για τις 2 ομάδες και το σκορ έμεινε σε χαμηλά επίπεδα, μόλις 9-9. Στο 2ο η Έκρηξη ανέβασε ρυθμό σε επίθεση και άμυνα και άρχισε να ξεφεύγει στο σκορ. Με λίγο τύχη και ευστοχία παραπάνω θα μπορούσαμε να πάμε στην ανάπαυλα με μεγαλύτερη διαφορά από αυτήν των 9 πόντων του 26-17 και να είχαμε άλλη εξέλιξη. Το 3ο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό για εμάς. Η Μεσήμβρια έκανε μεγάλη ανατροπή και με ένα σερί 2-15, πέρασε μπροστά με 37-41. Η Προο σε αυτό το διάστημα δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στην ζώνη των αντιπάλων, δεν έβρισκε εύκολα σουτ και έκανε πολλά λάθη. Χαρακτηριστικό είναι ότι τελείωσε 3 φορές ο χρόνος των 24'' με την μπάλα στα χέρια μας καθώς ήταν αδύνατο από τον θόρυβο να ακούσουν οι παίκτες τις προειδοποιήσεις του πάγκου. Παρά το πολύ κακό δεκάλεπτο παραμέναμε μέσα στο παιχνίδι και στην τελευταία περίοδο προσπαθήσαμε να ξαναπεράσουμε μπροστά. Τα λάθη και τα βεβιασμένα σουτ κυριάρχησαν και μαζί με την αστοχία στις βολές πετύχαμε μόλις 8 πόντους. Όλα θα ήταν διαφορετικά αν 2 λεπτά πριν την λήξη ο διαιτητής δεν έδινε ένα εξωπραγματικό φάουλ σε πεντακάθαρο κόψιμο και με την διαφορά στους 2 πόντους. Ο ίδιος παραδέχθηκε μετά το λάθος του αλλά τότε ήταν αργά. Η Μεσήμβρια μάτωσε τα ταμπλό του κλειστού και συνέχισε αήττητη στο πρωτάθλημα. Οι παίκτες της καταχειροκροτήθηκαν στο τέλος για το καθαρό μπάσκετ που έπαιξαν.

 

Η Εκρηξάρα γνώρισε ξανά την αποθέωση από το γεμάτο γήπεδο και την τρελαμένη κερκίδα, ενισχυμένη από τους παίκτες του ποδοσφαίρου, που δεν σταμάτησε λεπτό να τραγουδά. Επόμενο ραντεβού το Σάββατο 17/10 μετά το Antitournament και πάλι στις 21:00 στο κλειστό της Σταυρούπολης απέναντι στον Άγιο Γεώργιο Νεοχωρούδας. Πάμε για μια ακόμα βραδιά ψυχιατρείου!

 

 Δείτε: [Φωτογραφίες από το παιχνίδι]

 

 

10, 100, 1000 αυτοργανωμένες ομάδες!!!

 

Και η Κυριακή όμως ήταν μια μεγάλη μέρα για το κίνημα του αυτοοργανωμένου αθλητισμού! Τα γήπεδα απέκτησαν 2 καινούργια αστέρια, 2 ομάδες που λειτουργούν αυτοοργανωμένα και αντιιεραρχικά και μπήκαν και με επίσημο πλέον τρόπο στις ζωές μας. Στα Φάρσαλα ο Μαρίνος Αντύπας έζησε το πρώτο του 90λεπτο, που για την κερκίδα όμως κράτησε λίγο παραπάνω! Η ήττα με 4-0 από την Ακαδημία Αχιλλέως είναι απλά ένα αποτέλεσμα, η πρώτη συμμετοχή όμως του Αντύπα είναι Ιστορία! Στο Ηράκλειο είχαμε το ντεμπούτο του Τηγανίτη, με τον κόσμο του να γεμίζει την όμορφη κερκιδούλα του Μαρτινένγκο, και να βλέπει για πρώτη φορά τις οριζόντιες ρίγες της ομαδάρας να πετυχαίνουν γκολ και να κερδίζουν βαθμό. Το τελικό 1-1 σφράγισε το ντεμπούτο της κρητικής αυτοοργανωμένης ομάδας!

Στα υπόλοιπα συντρόφια είχαμε την διακοπή λόγης βροχής στο ματς Απείθαρχος - Πωγωνάτος στο 37' με το σκορ στο 1-0, την πρωϊνή ήττα του Αστέρα με 2-1 από το Πέρα Κλουμπ, και την μεγάλη νίκη της Αυτόνομης με 2-1 επί της Αρόης που την έστειλε στην κορυφή της βαθμολογίας! Καλή συνέχεια σε όλους!

  

Επόμενη Συνέλευση

Συνέλευση Προοδευτικής

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 Νοεμβρίου 2020 , 20:00

Στέκι Προοδευτικής

Σινιόσογλου 22 , Κάτω Τούμπα

Επόμενος Αγώνας Ποδοσφαίρου

Επόμενος Αγώνας Μπάσκετ

Βαθμολογία Ποδοσφαίρου 21/22

Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 5ος ΟΜΙΛΟΣ
  Εντός  ΌλαΕκτός
  P
ΠΥΡΣΟΣ16
ΑΕΕ ΤΟΥΜΠΑΣ16
Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ15
ΠΑΠΑΦΗΣ14
5 ΕΚΡΗΞΗ11
ΙΤΑΛΙΚΗ ΑΚΑΔ9
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΕΠΑΜΕΙ8
ΠΕΡΑ7
ΑΕ ΜΑΡΤΙΟΥ0
  P
ΠΥΡΣΟΣ37
Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ31
ΑΕΕ ΤΟΥΜΠΑΣ27
ΠΑΠΑΦΗΣ24
5 ΕΚΡΗΞΗ18
ΙΤΑΛΙΚΗ ΑΚΑΔ16
ΠΕΡΑ13
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΕΠΑΜΕΙ13
ΑΕ ΜΑΡΤΙΟΥ1
  P
ΠΥΡΣΟΣ21
Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ16
ΑΕΕ ΤΟΥΜΠΑΣ11
ΠΑΠΑΦΗΣ10
ΙΤΑΛΙΚΗ ΑΚΑΔ7
6 ΕΚΡΗΞΗ7
ΠΕΡΑ6
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΕΠΑΜΕΙ5
ΑΕ ΜΑΡΤΙΟΥ1

Βαθμολογία Μπάσκετ 21/22

Β ΜΠΑΣΚΕΤ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ
  Εντός  ΌλαΕκτός
  P
ΒΕΡΓΙΝΑ17
ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΛΑΓΙΑΡΙΟΥ17
ΠΑΝΟΡΑΜΑ Α.Σ.17
ΜΑΡΑΘΩΝ Α.Μ.Σ.15
ΠΑΝΟΡΑΜΑ Α.Κ.14
ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ Α.Ε.14
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΘΕΡΜΗΣ13
8 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑΣ12
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ12
10 ΜΑΛΑΚΟΠΗΣ ΠΥΛΑΙΑΣ Α.Ο.11
11 ΓΑΛΑΞΙΑΣ Α.Μ.Ο. 11
12 ΑΕΤΟΣ Μ.Α.Σ.10
13 ΝΕΑΠΟΛΗΣ Α.Κ.Π.Κ.10
  P
ΒΕΡΓΙΝΑ33
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΘΕΡΜΗΣ31
ΠΑΝΟΡΑΜΑ Α.Σ.30
ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΛΑΓΙΑΡΙΟΥ30
ΠΑΝΟΡΑΜΑ Α.Κ.28
ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ Α.Ε.27
ΜΑΡΑΘΩΝ Α.Μ.Σ.25
ΝΕΑΠΟΛΗΣ Α.Κ.Π.Κ.23
9 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑΣ22
10 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ22
11 ΜΑΛΑΚΟΠΗΣ ΠΥΛΑΙΑΣ Α.Ο.22
12 ΑΕΤΟΣ Μ.Α.Σ.22
13 ΓΑΛΑΞΙΑΣ Α.Μ.Ο. 21
  P
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΘΕΡΜΗΣ18
ΒΕΡΓΙΝΑ16
ΠΑΝΟΡΑΜΑ Α.Κ.14
ΠΑΝΟΡΑΜΑ Α.Σ.13
ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΛΑΓΙΑΡΙΟΥ13
ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ Α.Ε.13
ΝΕΑΠΟΛΗΣ Α.Κ.Π.Κ.13
ΑΕΤΟΣ Μ.Α.Σ.12
ΜΑΛΑΚΟΠΗΣ ΠΥΛΑΙΑΣ Α.Ο.11
10 ΜΑΡΑΘΩΝ Α.Μ.Σ.10
11 ΓΑΛΑΞΙΑΣ Α.Μ.Ο. 10
12 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑΣ10
13 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ10

Βαθμολογία Βόλλευ 21/22

Β' Τοπική - Όμιλος Ανατολής

Β
1 ΝΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ
18
2

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ

12
3 ΠΟ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ 12
4 ΑΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ 9
5 ΑΕΝ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ 6
6 ΑΕ ΠΥΛΑΙΑΣ
6
7 ΕΚΡΗΞΗ 0