Προοδευτική Έκρηξη Τούμπας

ΕΣΥ ΘΑ ΚΑΡΤΩΘΕΙΣ?

Διαφήμιση

Χάρτης Γηπέδων

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ

Διαφήμιση

Translate the page

English French German Italian Spanish

Συνδεδεμένοι χρήστες

Έχουμε 21 επισκέπτες συνδεδεμένους
Κείμενα
Πορεία υπεράσπισης της Υφανέτ ενάντια στα σχέδια κατεδάφισης
Τρίτη, 12 Οκτώβριος 2021 12:58

Αλληλεγγύη στη Φάμπρικα * Υφανετ

Για ακόμα μια φορά η κατάληψη της Φάμπρικα Υφανέτ μπαίνει στο στόχο του κράτους και των "επενδυτικών" ορέξεων του συρφετού που το περιτριγυρίζουν.

Το κτήριο από διατηρητέο περνάει σε καθεστώς κατεδάφισης, ανοίγοντας το δρόμο σε εργολαβικά πάρε δώσε για την "αξιοποίηση" του χώρου.

Σε αγαστή συνεργασία μέσα μαζικής εξαπάτησης που αναφέρουν το κτήριο ως εγκαταλειμμένο και επικίνδυνο έτσι ώστε να γίνει η σύνδεση με τον πρόσφατο νόμο < όπου κτήρια άνω των 100 ετών που είναι "επικίνδυνα" μπορούν να κατεδαφιστούν ακόμα και αν είναι χαρακτηρισμένα ως διατηρητέα>.
Το κτήριο από τις 08/08/2021 περνάει σε αυτό το καθεστώς.

Η Κατάληψη Φάμπρικα Υφανέτ 17 χρόνια τώρα είναι η καρδιά που χτυπάει σε αυτό το χώρο , εκεί που οι άλλοι βλέπουν ντουβάρια προς κατεδάφιση ,
17 χρόνια τώρα είναι η πνοή ελευθερίας ενάντια στην εγκατάλειψη ,
17 χρόνια τώρα και πολλά ακόμα θα είναι η αντίδραση στα σχέδια τους.

Ως Έκρηξη, δημιούργημα του κόσμου των καταλήψεων από το 2008, (κομμάτι μας και η Φάμπρικα Υφανέτ αλλά και η Κατάληψη Terra Incognita και η Κατάληψη Oρφανοτροφείο των οποίων η εκκένωση τους από το κράτος είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της λεγόμενης "αξιοποίησης" ), στέλνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στην κοινότητα της Υφανέτ.

Θέλουμε να εκφράσουμε την οργή μας και την απέχθεια μας ενάντια σε όλες αυτές τις εξουσίες που θέλουν να βγάλουν τις καταλήψεις και τα στέκια από το χάρτη της κοινωνίας, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα τους.

Για εμάς οι καταλήψεις είναι χώροι ελευθερίας, δημιουργικότητας και έκφρασης των ιδεών και των αναγκών μας. Εκεί όπου αντιιεραρχικά, ισότιμα και συντροφικά παίρνουμε αποφάσεις για τις δράσεις, τη ζωή μας και το μέλλον μας. Οι καταλήψεις είναι οι τόποι που εκπληρώνουμε τα όνειρα μας.

Πορεία Υπεράσπισης της Φάμπρικα * Υφανέτ

Παρασκευή 15/10/2021 στις 18.00
Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας

Κάτω τα ξερά σας από τις καταλήψεις

Να δώσουμε ζωή στα άδεια κτήρια

Προοδευτική Έκρηξη Τούμπας

 
Κείμενο για περιστατικά κακοποίησης
Πέμπτη, 02 Σεπτέμβριος 2021 12:57

Αρχές Ιουνίου 2020 έφτασαν στην συνέλευση της Προοδευτικής δύο καταγγελίες για περιστατικά κακοποίησης και έμφυλης βίας. Προήλθαν από δύο συντρόφισσες και αφορούσαν δυο –πρώην πλέον- μέλη της συλλογικότητας. Από την στιγμή που διαβάστηκαν οι καταγγελίες, ακολούθησε μια σειρά συνελεύσεων με σκοπό την διαχείριση των περιστατικών και την αυτοκριτική μας. Ήταν ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή ότι δεν θα τεθούν άλλες ερωτήσεις δημιουργώντας ένα ασφαλές περιβάλλον στα άτομα που έχουν κάνει τις καταγγελίες απορρίπτοντας δικαστηριακού ή/και καφενειακού τύπου συζητήσεις και τον κανιβαλισμό. Η προστασία και η στήριξη των δυο συντροφισσών ήταν το βασικό μας μέλημα σεβόμενοι και σεβόμενες τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους. Για αυτό και αποφασίστηκε άμεσα ο αποκλεισμός των δύο αυτών ατόμων από όλες τις διαδικασίες του εγχειρήματος.

Περισσότερα...
 
Ανακοίνωση της ΕΚΡΗΞΗΣ σχετικά με τα γεγονότα της 17/2/18 στη Σταυρούπολη
Τετάρτη, 28 Φεβρουάριος 2018 22:49

Ανακοίνωση της ΕΚΡΗΞΗΣ σχετικά με τα γεγονότα της 17/2/18 στη Σταυρούπολη:

 

Το Σάββατο 17/2/2018 η ποδοσφαιρική ομάδα μας αγωνίστηκε στο γήπεδο της Σταυρούπολης. Αρκετά λεπτά μετά τη λήξη του αγώνα, ενώ πολλοί οπαδοί είχαν ήδη αποχωρήσει και οι παίχτες βρίσκονταν στα αποδυτήρια, ομάδα φασιστών οπλισμένοι με καδρόνια, λοστούς και κατσαβίδια, επιτέθηκε σε όσους και όσες είχαν μείνει στην κερκίδα. Μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό, οι φασίστες απωθήθηκαν δυναμικά και κυνηγήθηκαν έξω από το γήπεδο. Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης ήταν να τραυματιστούν ελαφρά δύο άτομα της ομάδας μας. Το ίδιο κιόλας βράδυ, πραγματοποιήθηκε αυθόρμητη πορεία στις δυτικές συνοικίες της πόλης από συντρόφους και συντρόφισσες που έδειξαν άμεσα αντανακλαστικά.

 

Τον τελευταίο καιρό πήραμε ξεκάθαρη θέση ενάντια στην εθνικιστική έξαρση με αφορμή το «μακεδονικό» και πραγματοποιήσαμε παρεμβάσεις σε όλα τα γήπεδα που αγωνιστήκαμε. Η Προοδευτική Τούμπας ποτέ δεν έκρυψε την αντιεθνικιστική και αντιφασιστική ταυτότητά της και αυτή ήταν η αιτία της στοχοποίησής της. Αντιλαμβανόμαστε την επίθεση αυτή ως συνέχεια των δράσεων ενάντια σε αυτοοργανωμένους χώρους που, όπως κι εμείς, αποτελούν κομμάτι του ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος της πόλης. Στις 21/1 κατά τη διάρκεια της εθνικιστικής φιέστας σχετικά με το «μακεδονικό», φασιστική συμμορία υπό την κάλυψη της αστυνομίας, επιτέθηκε στο ΕΚΧ Σχολείο, ενώ αργότερα έκαψε την κατάληψη Libertatia. Ο φασισμός διαχρονικά προσπαθεί να επιτεθεί στον κόσμο και στους χώρους του αγώνα με σκοπό την κάμψη των κοινωνικών αντιστάσεων. Με αυτό τον τρόπο λειτουργεί ως το μακρύ χέρι του κράτους, κάνοντας στην ουσία τη βρώμικη δουλειά της εξουσίας και του κεφαλαίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη το φασιστικό αυτό συνονθύλευμα ολιγομελών ομάδων αντιλαμβάνεται ότι πολιτικά δε μπορεί να σταθεί από μόνο του. Όλα αυτά τα χρόνια, όσες φορές τόλμησαν να προσπαθήσουν να παρέμβουν στο δρόμο, πήραν την απάντηση που τους άρμοζε και ξανακρύφτηκαν στις τρύπες τους. Το αντιφασιστικό κίνημα της πόλης ποτέ δεν άφησε κανένα περιθώριο να κερδίσουν χώρο στους δρόμους. Τώρα, με αφορμή το «μακεδονικό» και την κάλυψη που τους δίνει το εθνικιστικό παραλήρημα γύρω από αυτό, προσπαθούν να αποκτήσουν φυσική παρουσία στην πόλη. Ταυτόχρονα προσπαθούν να δράσουν πίσω από επιτροπές κατοίκων, συλλόγους γονέων και αθλητικές ομάδες. Είναι σαφής η προσπάθεια των συγκεκριμένων ατόμων με φασιστικές αντιλήψεις να προσηλυτίσουν νέους ανθρώπους μέσα από τα γήπεδα, ώστε να αυξηθούν ποσοτικά και να αποκτήσουν κάλυψη για τις δράσεις τους. Όσο και να προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από άλλες ταυτότητες, είναι σημαντικό να επικεντρωνόμαστε σε αυτό που πραγματικά είναι: ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.

 

Το γεγονός ότι η επίθεση ήταν φασιστική, επιμελώς απέκρυψε η ΕΠΣΜ ( Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας) στην ανακοίνωσή της. Χωρίς να κρατήσει ούτε τα προσχήματα, δε δίστασε να το πάει ένα βήμα παραπέρα και να υπονοήσει υπαιτιότητα της ομάδας μας για την επίθεση που δέχτηκε, καθώς όπως γράφει “αυτά τα γεγονότα ξεκινούν από πολιτικές αντιπαραθέσεις οι οποίες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την «αθωότητα» του ερασιτεχνισμού”. Αυτοί που κόπτονται για την εξουσία του ερασιτεχνικού αλλά και του επαγγελματικού ποδοσφαίρου (διοίκηση και αντιπολίτευση) έχουν το θράσος να μιλούν για «αθωότητα του ερασιτεχνισμού» και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το γεγονός.

 

Ανάμεσα στην Έκρηξη και όσους διοικούν το ποδόσφαιρο υπάρχει άβυσσος ως προς τις αντιλήψεις, τον τρόπο σκέψης και την λειτουργία μας. Η ομάδα μας στέκεται ενάντια στην ιδεολογία τους σχετικά με το ποδόσφαιρο, καθώς για αυτούς αποτελεί προϊόν και ως εκ τούτου αντικείμενο καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, που πάντα βρωμάει σκοπιμότητα, συμφέρον και δολοπλοκία. Βρισκόμαστε ενάντια στην αντίληψη ότι όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό και την κερκίδα είναι σιωπηλοί καταναλωτές, άοσμοι και άχρωμοι χειροκροτητές και προπαντός πολιτικά ουδέτεροι, χωρίς λόγο και έκφραση σε αυτούς τους χώρους, που συνεχώς γεμίζουν με αστυνομία, μπράβους, κάμερες και απαγορεύσεις κάθε είδους. Όσο και αν προωθείται η πολιτική ουδετερότητα στα γήπεδα, αυτά πάντα θα αποτελούν χώρο πολιτικής έκφρασης, ως σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας και της κοινωνικής μας ζωής. Ας μη ξεχνάμε άλλωστε ότι η λογική της πολιτικής ουδετερότητας (no politica), χρησιμοποιείται σχεδόν πάντα από αυτούς που στηρίζουν διάφορες εθνικιστικές εξάρσεις σε μια προσπάθεια φυσικοποίησης του εθνικιστικού λόγου.


Δεν πρόκειται να αποπολιτικοποιήσουμε μια επίθεση που ήταν ξεκάθαρα φασιστική και στόχευε σε όποιον και όποια επιλέγει να μην σφυρίζει αδιάφορα ενάντια στον εθνικισμό, σε όποιον και όποια συνεχίζει να αγωνίζεται, σε όποιον και όποια δεν αποδέχεται τη μίζερη πραγματικότητα υποτίμησης των ζωών μας. Για αυτούς, πολιτικό είναι μάλλον, μόνο ότι στρέφεται ενάντια στον εθνικισμό και τον φασισμό, ή ότι εν τέλει προτάσσει την αλληλεγγύη μεταξύ των εκμεταλλευόμενων ενάντια στον κοινωνικό κανιβαλισμό.

 

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα υπερασπιστούμε το εγχείρημα μας, ότι δε θα πάψουμε να δρούμε με τον τρόπο που επιλέγουμε και με όπλο την αλληλεγγύη θα σταθούμε ενάντια σε κάθε φασιστική απειλή. Η Προοδευτική Έκρηξη Τούμπας θα συνεχίσει να προτάσσει την αυτοοργάνωση στον αθλητισμό, να πολεμάει τον φασισμό, τον ρατσισμό και τον σεξισμό, όπως έκανε στα 10 χρόνια της ύπαρξης της.

 

Κρατάμε τα γήπεδα και τις κερκίδες μας καθαρές από εθνικιστικές, ρατσιστικές και ναζιστικές αντιλήψεις.

 

ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΕΙ

 

 

Υ.Γ. Η έμπρακτη στήριξη και η αλληλεγγύη που δεχτήκαμε από τις αυτοοργανωμένες αθλητικές ομάδες, από συλλογικότητες και άτομα από όλη την Ελλάδα, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε.

 

Περισσότερα...
 
Κείμενο για καταλήψεις
Δευτέρα, 03 Οκτώβριος 2016 12:32

ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΣΤΙΕΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΦΥΛΑΚΗ..


"Με αφορμή τις εκκενώσεις τριών καταλήψεων στέγης, Ορφανοτροφείο, Νίκης και Hurriya στην
θεσσαλονίκη αλλά και τις συνεχόμενες επιθέσεις, παρακρατικών-φασιστικών ομάδων σε στέκια και
καταλήψεις στην πόλη και σε όλη τη χώρα, η Προοδευτική Έκρηξη Τούμπας, εκφράζει την
αλληλεγγύη της και την συμπαράσταση της σε όσους δέχθηκαν επίθεση, διωκόμενους συντρόφους
μας, αλλά και στους ανθρώπους που εκδιώχθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Ε.Ε.


Η 'Εκρηξη, δημιούργημα του κόσμου των καταλήψεων απο το 2008, αλλά και συνεχίζοντας να
στεγάζουμε τις δράσεις και τα όνειρα μας, σε ένα κατειλημμένο χώρο, νιώθουμε την ανάγκη να
εκφράσουμε την οργή μας και την απέχθεια μας, ενάντια σε όλες αυτές τις εξουσίες που θέλουν να
βγάλουν τις καταλήψεις και τα στέκια, από το χάρτη της κοινωνίας εξυπηρετώντας τα συμφέροντα
τους.


Τα ξημερώματα της 27ης Ιουλίου, οι μπάτσοι του κράτους, σε αγαστή συνεργασία με πρυτάνεις,
παπάδες και δημάρχους, προβαίνουν στην εκκένωση των 3 καταλήψεων στέγης και φιλοξενίας
ανθρώπων και όλα αυτά στον απόηχο του φεστιβάλ No Border, που είχε διεξαχθεί στην πόλη, τις
προηγούμενες μέρες.


Τον τελευταίο χρόνο, με την αύξηση των μεταναστευτικών ροών, γιγαντώθηκε και το κίνημα της
αλληλεγγύης, κομματιών αυτής της κοινωνίας, με έμπρακτη συμπαράσταση στις ανάγκες αυτών
των ανθρώπων, ενάντια στη λογική των στρατοπέδων συγκέντρωσης, την ντροπή των camps,όπως
της Ειδομένης, του λιμανιού του Πειραιά κ.α, ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από έλληνα.
Ειδικά μετά το κλείσιμό των συνόρων από την ευρώπη φρούριο και τον εγκλωβισμό των ανθρώπων
στην περιοχή, η απάντηση μας ήταν αυτοργανωμένες δομές στέγασης και φιλοξενίας των
μεταναστών.


Το κίνημα αυτό, αλληλεγγύης, ενόχλησε τα συμφέροντα των κρατικών δομών και με αφορμή τη
διεξαγωγή του φεστιβάλ Νo Βorder στη θεσσαλονίκη, σπιλώθηκε η δράση, του κινήματος, από
δημάρχους, πρυτάνεις και συστημικά ΜΜΕ, με σκοπό να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα για να
πραγματοποιηθεί η εισβολή και εκκένωση των καταλήψεων.
Στην περίπτωση της κατάληψης Ορφανοτροφείο, το κτήριο κατεδαφίστηκε άμεσα, εξυπηρετώντας
τα συμφέροντα της εκκλησίας Α.Ε. του διονυσίου ρούσσα (γνωστός και ως άνθιμος).
Επιπλέον έχουμε παρατηρήσει την αύξηση των επιθέσεων απο παρακρατικούς εθνικιστές, σε
διάφορα στέκια και καταλήψεις, ενισχύοντας τον ρόλο τους, ως συστημικά δεκανίκια και
κοινωνικά παράσιτα.
Η αποθράσυνση των φασιστοειδών, δεν μας φοβίζει, αντίθετα μας εξοργίζει και μεγαλώνει το μίσος
μας γι αυτούς.


Το κράτος και τα ΜΜΕ, σε άριστη συνεργασία, χρόνια τώρα, προβάλλουν τις καταλήψεις ως
χώρους ανομίας και παραβατικότητας, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η οργανωμένη
συκοφάντηση των καταλήψεων από τα μέσα μαζικής εξαπάτησης, άνοιξε το δρομο για εκκενώσεις,
όπως στη Villa Amalias ή στη Σκαραμαγκά.


Για εμάς οι καταλήψεις είναι χώροι ελευθερίας, δημιουργικότητας και έκφρασης των ιδεών μας και
των αναγκών μας.


Εκεί όπου αντιεραρχικά, ισότιμα και συντροφικά παίρνουμε αποφάσεις για τις δράσεις, τη ζωή μας
και το μέλλον μας.


Οι καταλήψεις είναι οι τόποι που εκπληρώνουμε τα όνειρα μας."


Να δώσουμε ζωή στα άδεια σπίτια
10, 100, 1000άδες ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Και σε .pdf ετοιμο για εκτύπωση

Περισσότερα...
 
About Proodeutiki Toumpas
Δευτέρα, 23 Ιούνιος 2014 19:18

 keimeno-1

 

This text is an attempt to both identify ourselves and also to get people to know the project of proodeutiki (progressive) toumpa sports club and the choices that define now, as they did in the past, the character of EKRIXI (explosion).

Background
The project started in May 2008 by people with common political background mainly from the squats of the city and based on comradely relations. Essentially proodeutiki was first born in our minds long before 2008, when we realized that football and sports in general as they were being practiced, did not suit us anymore. Once our critique matured the act was obvious: no more 5e for 5x5 games with friends-comrades, no more tickets for the matches. We wanted something more intimate, something called self organization.


From Ekrixi to Proodeutiki
Our initial thought was to create a new team from scratch, the ekrixi of thessaloniki. The colors chosen were black and purple. Both the colors and the name are inextricably linked to the overall club's identity: anti-fascist, anti-hierarchical, anti-sexist. Bureaucratic reasons and the need to start the team the soonest possible made us find another solution. We took over proodeutiki toumpa as it was an existing inactive club. By changing the colors and the logo of the team our first chant came up: In paper always proodeutiki, in our hearts always ekrixi!


From May 2008 to about a year and a half later, until september 2009 when we participated for the first time in the amateur leagues of thessaloniki, everything that has happened is one of the most creative moments in our history and definitely the most romantic. The excitement of the beginning, the frustration coming from difficulties, december 2008, the “planet” plastic turfs, the bargaining with the old members and the bargaining among the new ones about the colors and the name, our first forum. All this with nothing tangible, only our self-determination. Nothing was a fact, not even our existence as a team. Our first great victory is that very existence.
Unfortunately we cannot remember all this all of us together. George is not here...

From football club to sports club
One of the most important facts that contributed in changing proodeutiki from a football team to a sports club again, was the entry of the table tennis athletes in the team in 2012. The ping pong project had started a year and a half ago in mikropolis social center, where we still play our home games. This coming to the assembly helped it to strengthen its vision for self-organized sports and not only for football.
What's important for proodeutiki are its athletes who dig to play sports having in mind the principles of self-organization, anti-fascism, anti-capitalism, and not at all thoughts of unfair competition.

Organization... self organization
The foundation of our collectivity, is the way it works. Given the fact that self-determination and self-organization is our orientation, we choose on a daily basis all the issues the group faces, to be dealt by the assembly. Instrument of proodeutiki is the assembly, where in a collective and anti-hierarchical manner we shape and take the decisions for the club, for matters both inside and outside the pitch. Decisions are taken collectively, while we determine our actions based on self-determination and far from the logic of assignment. In cases where this de facto can not be avoided, we try to act cyclically. The main result of the above, is the existence of a solid foundation of values that define the framework in which the group members function, covering these issues in cooperation and tolerance to the particularities of each of us.
The meetings are open to anyone who wish to contribute to decision making and actions of proodeutiki while respecting the principles of the club.
We self-manage the finances of the team, the main source being our membership cards, various events, and the club's souvenirs. We remain autonomous and self-managing, with no sponsors, advertisers and chairmen. We stand against any kind of discrimination based on race, sex, religion, social-economic situation. The legacy of proodeutiki are the values that define its collective entity.


While our denials seem really clear, our affirmations on the other hand may look less distinct as in any heterogeneous group of people. However they consist of and at the same time are, all the elements that unite us daily, fascinate us, and ultimately drive us forward.

Many people talk AGAINST MODERN FOOTBALL

We stand against modern football and also the perception of the old one, because they consist products and thus they are subject to capitalist exploitation that has always stank of dubious politics, financial and political interests, intrigue.
 Against the notion that fans are silent consumers, insignificant applauders and especially politically neutral, without voice and opinion, in stadiums supervised by police and cameras, electronic tickets and various restrictions. Against the current demand that fans should act as soldiers, blinded by with fake and guided hatred for each other, defenders of financial interests of their club's owner.


Open terraces, open minds
The mirror of the project, the place that proodeutiki expresses itself, our very selves. In contrast to the prevailing logic, in proodeutiki fans are not only the 12th player of the team, moreover the players are fans and the fans players. We see the terrace as an open public space, as a field of social and political expression. With our chants and banners, having a strong social and political character, we create another crack on the wall they try to put up to block the football stadiums from society.
Against the logic of ticket, fixed seat and supposed decency, prodeutiki's terrace is the most powerful part of us, the beginning and the end of the club, but also the most dynamic extension of the project. Our intent is to remove every role and segregation in sports, and inevitably the role of the fan as promoted. In ekrixi we seek activation of the individual, not as a player or fan only, but as participant, among other things, in a self-organized athletic endeavor without being consumed tottaly by it. Proodeutiki is not an end in itself.

Our place
Originally the housing of the club remained in its previous rented offices. This continued until a year later, when we relocated to another space. In july 2012, the assembly decided to support and participate in the "center of social struggle", housed in a building occupied by the autumn of 2011, by the "open assembly of stuggle for residents of toumpa”. There take place our meetings, events, film screenings, concerts and collective kitchen after matches.

Ιn conclusion
The collectivity of proodeutiki as a mean of realization of the wishes of its members, does not limit its scope of action. Being flexible, ekrixi expands its presence in sports other than football, a process that strengthens our bonds with people who understand and integrate their struggle as part of a broader effort to promote autonomy and self-organization in every aspect of social life.
With the addition of the table tennis team, new people with passion for this sport both embrace and are embraced by the project and support it.
We are open and willing to expand the activities of proodeutiki with new sports and new actions.
The greatest reward for proodeutiki is the existence of two more teams, Liberta in Volos and Autonomus FC in Patras, which with common characteristics take the baton from progressive and go even further.
In the process of co-formulation between us, but also in order our projects and opinions about football and self-organization to be known, occasionally self-organized football tournaments take place in various parts of the country, with the participation of fellow antifascists.

Together, we, the members of proodeutiki, take our live in our hands and move forward.

10,100, 1000 self organized sport clubs!

The assembly of proodeutiki takes place at the “center of social struggle" sinisioglou 22 lower toumpa.

http://www.proodeutikitoumpas.gr

Περισσότερα...
 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 1 από 2


Επόμενη Συνέλευση

Συνέλευση Προοδευτικής

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 Νοεμβρίου 2020 , 20:00

Στέκι Προοδευτικής

Σινιόσογλου 22 , Κάτω Τούμπα

Επόμενος Αγώνας Ποδοσφαίρου

Κυ, 23 Ιαν 2022 10:00 
Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 5ος ΟΜΙΛΟΣ
ΑΕ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥΜΠΑΣ
ΑΕ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥΜΠΑΣ
: ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑΣ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑΣ
(MEGALOU ALEKSANDROU)

Επόμενος Αγώνας Μπάσκετ

Πα, 21 Ιαν 2022 21:30 
Β ΜΠΑΣΚΕΤ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ
ΜΑΡΑΘΩΝ Α.Μ.Σ.
ΜΑΡΑΘΩΝ Α.Μ.Σ.
: ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑΣ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑΣ
(KALAMARIAS)

Επόμενος Αγώνας Βόλλευ

Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022, 20:00

Β Τοπική ΕΠΕΣΘ 2021-2022

Όμιλος κατάταξης

ΕΥΟΣΜΟΣ 2010

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑΣ

AEN panoramatos

ΑΕΝ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ

ΓΗΠΕΔΟ : 19ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ

 

 

Βαθμολογία Ποδοσφαίρου 21/22

Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 5ος ΟΜΙΛΟΣ
  Εντός  ΌλαΕκτός
  P
ΑΕΕ ΤΟΥΜΠΑΣ10
ΠΥΡΣΟΣ9
ΠΑΠΑΦΗΣ9
4 ΕΚΡΗΞΗ7
Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ6
ΙΤΑΛΙΚΗ ΑΚΑΔ4
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΕΠΑΜΕΙ4
ΠΕΡΑ3
ΑΕ ΜΑΡΤΙΟΥ0
  P
ΠΥΡΣΟΣ21
ΑΕΕ ΤΟΥΜΠΑΣ16
Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ16
ΠΑΠΑΦΗΣ13
ΙΤΑΛΙΚΗ ΑΚΑΔ8
6 ΕΚΡΗΞΗ7
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΕΠΑΜΕΙ7
ΠΕΡΑ3
ΑΕ ΜΑΡΤΙΟΥ1
  P
ΠΥΡΣΟΣ12
Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ10
ΑΕΕ ΤΟΥΜΠΑΣ6
ΠΑΠΑΦΗΣ4
ΙΤΑΛΙΚΗ ΑΚΑΔ4
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΕΠΑΜΕΙ3
ΑΕ ΜΑΡΤΙΟΥ1
8 ΕΚΡΗΞΗ0
ΠΕΡΑ0

Βαθμολογία Μπάσκετ 21/22

Β ΜΠΑΣΚΕΤ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ
  Εντός  ΌλαΕκτός
  P
ΜΑΡΑΘΩΝ Α.Μ.Σ.10
ΒΕΡΓΙΝΑ9
ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΛΑΓΙΑΡΙΟΥ9
ΠΑΝΟΡΑΜΑ Α.Σ.9
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΘΕΡΜΗΣ8
6 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑΣ8
ΑΕΤΟΣ Μ.Α.Σ.8
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ7
ΠΑΝΟΡΑΜΑ Α.Κ.7
10 ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ Α.Ε.7
11 ΝΕΑΠΟΛΗΣ Α.Κ.Π.Κ.6
12 ΓΑΛΑΞΙΑΣ Α.Μ.Ο. 6
13 ΜΑΛΑΚΟΠΗΣ ΠΥΛΑΙΑΣ Α.Ο.5
  P
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΘΕΡΜΗΣ19
ΠΑΝΟΡΑΜΑ Α.Σ.18
ΒΕΡΓΙΝΑ17
ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΛΑΓΙΑΡΙΟΥ17
ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ Α.Ε.16
ΠΑΝΟΡΑΜΑ Α.Κ.15
ΝΕΑΠΟΛΗΣ Α.Κ.Π.Κ.15
ΜΑΡΑΘΩΝ Α.Μ.Σ.15
9 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑΣ14
10 ΑΕΤΟΣ Μ.Α.Σ.13
11 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ13
12 ΓΑΛΑΞΙΑΣ Α.Μ.Ο. 12
13 ΜΑΛΑΚΟΠΗΣ ΠΥΛΑΙΑΣ Α.Ο.11
  P
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΘΕΡΜΗΣ11
ΠΑΝΟΡΑΜΑ Α.Σ.9
ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ Α.Ε.9
ΝΕΑΠΟΛΗΣ Α.Κ.Π.Κ.9
ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΛΑΓΙΑΡΙΟΥ8
ΒΕΡΓΙΝΑ8
ΠΑΝΟΡΑΜΑ Α.Κ.8
ΜΑΛΑΚΟΠΗΣ ΠΥΛΑΙΑΣ Α.Ο.6
9 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑΣ6
10 ΓΑΛΑΞΙΑΣ Α.Μ.Ο. 6
11 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ6
12 ΑΕΤΟΣ Μ.Α.Σ.5
13 ΜΑΡΑΘΩΝ Α.Μ.Σ.5

Βαθμολογία Βόλλευ 21/22

Β' Τοπική - Όμιλος Ανατολής

Β
1 ΝΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ
18
2

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ

12
3 ΠΟ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ 12
4 ΑΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ 9
5 ΑΕΝ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ 6
6 ΑΕ ΠΥΛΑΙΑΣ
6
7 ΕΚΡΗΞΗ 0