Προοδευτική Έκρηξη Τούμπας

Χάρτης Γηπέδων

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ

Διαφήμιση

Translate the page

English French German Italian Spanish

Συνδεδεμένοι χρήστες

Έχουμε 16 επισκέπτες συνδεδεμένους
Φιλικός Αγώνας: Προοδευτική Έκρηξη - Μαρίνος Αντύπας: 3-1
Τρίτη, 19 Μάιος 2015 15:57

 proo-antypas-01

10,100,1000 αυτοοργανωμένες ομάδες!!!

Η πρώτη επίσκεψη του Μαρίνου Αντύπα στην Θεσσαλονίκη είναι πλέον γεγονός. Το Σάββατο που μας πέρασε η Εκρηξάρα είχε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει την νέα ομάδα που με έδρα την Λάρισα ήρθε να προσθέσει ένα ακόμα αστέρι στην παρέα των αυτοοργανωμένων σωματείων. Ο Μαρίνος Αντύπας ξεκίνησε την πορεία του το φθινόπωρο του 2014, όταν άτομα που δραστηριοποιούνται στους κοινωνικούς αγώνες της πόλης αποφάσισαν να επεκτείνουν τις ιδέες και τα προτάγματα τους και στο πεδίο του αθλητισμού. Η ομάδα είναι αυτοοργανωμένη, αντιιεραρχική, αντιφασιστική και όλα αυτά τα ωραία που μετατρέπουν ένα αθλητικό σωματείο σε συλλογικότητα και εγχείρημα. Στην προσπάθεια να βοηθήσουμε λίγο στα δύσκολα, αλλά μαγικά και αξέχαστα, πρώτα βήματα του σωματείου, μαζευτήκαμε στην Τριανδρία για να παίξουμε μπαλίτσα, να γνωριστούμε, και να ενισχύσουμε τους συντρόφους και συντρόφισσες μας μέσω κατανάλωσης παγωμένου ζύθου και του γνωστού κουτιού που η Βάνα γυρόφερνε στην κερκίδα.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο κλικ στο περισσότερα...

 

Το σκηνικό άρχισε να ετοιμάζεται από νωρίς με τους παίκτες και τους οπαδούς εκ Λαρίσης να παίρνουν τις θέσεις τους στον αγωνιστικό χώρο και την λοξή κερκίδα της Τριανδρίας. Τα πανιά της Προο πήραν την δική τους θέση όπως και 2 πανό από τους φιλοξενούμενους μας: η πρώτη ιστορική λινάτσα που κοσμεί τα γήπεδα που εμφανίζεται ο Αντύπας, και ένα πανό αλληλεγγύης στην κατάληψη στέγης Ντουγρού στην Λάρισα, που εκκενώθηκε από τους μπάτσους. Η Εκρηξάρα έδειξε την εμπειρία της, κατεβαίνοντας για ζέσταμα μόλις 10 λεπτά πριν την προγραμματισμένη ώρα έναρξης, καθώς είναι γνωστό ότι οι φίλες και φίλοι της ομάδας μας έρχονται στο γήπεδο με την ίδια συνέπεια που δείχνει ο κόσμος στις προσυγκεντρώσεις των πορειών στην Σαλονίκη, δηλαδή με 30-45 λεπτά καθυστέρηση. Αποτέλεσμα αυτού ο Αντύπας να καεί στο ζέσταμα και η Εκρηξάρα να μπει πιο φρέσκια στον αγωνιστικό χώρο καθώς το παιχνίδι ξεκίνησε κατα τις 7.30.

 

Οι δυο ομάδες παρατάχθηκαν αγκαλιασμένες στο κέντρο του γηπέδου κρατώντας ένα πανό που έγραφε "10, 100, 1000 αυτοοργανωμένες ομάδες". Οι παίκτες μαζεύτηκαν σε δύο κύκλους και η κάθε ομάδα φώναξε δυνατά το όνομα της άλλης. Η Προο ξεκίνησε με ενδιαφέρουσα ενδεκάδα, που είχε μέσα παίκτες και οπαδούς σε ασυνήθιστες θέσεις αλλά βρήκε ρυθμό, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Αντύπα και κατάφερε να βάλει 2 γκολ στο πρώτo ημίχρονο, ένα με τον Κώστα που με μια κίνηση μεγάλου σέντερ φορ εξέθεσε τον προπονητή του που τον έχει καθηλώσει στα σέντερ μπακ όλη την χρονιά, και ένα ακόμα με μια άπιαστη σουτάρα του Διονύση από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Ο Αντύπας βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ, αλλά ο άσκα έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ πάνω στην γραμμή. Διάφορες άλλες εντυπωσιακές φάσεις έκοψαν την ανάσα της κερκίδας που παρακολουθούσε κεφάτη, πλην νωχελική, τα τεκταινόμενα στον αγωνιστικό χώρο.

 

Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε δυστυχώς μια φάση από αυτές που δεν θέλουμε με τίποτα στον αθλητισμό, όταν παίκτης του Μαρίνου Αντύπα τραυματίστηκε σε προσπάθεια του στην περιοχή της Προο. Γρήγορη ανάρρωση και επιστροφή στα γήπεδα και να είναι ο τελευταίος τραυματισμός για τον Αντύπα. Να πούμε πως ο ρέφερι σε αυτήν τη φάση έδειξε πέναλτι αλλά το πήρε πίσω. Γαργάρα. Οι λαρισαίοι προσπάθησαν να ξαναμπούν στο ματς αλλά οι απόπειρες τους σταμάτησαν πάνω στον τερματοφύλακα Dio, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα συνθήματα για το ποδήλατο του αλλά και τις διατροφικές του επιλογές. Η Προο έβγαινε επίσης συχνά στην επίθεση και σε μια από αυτές τις φορές έβαλε και 3ο γκολ, πάλι από τον Διονύση, μετά από σλάλομ και σύγχυση στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Το πολυπόθητο γκολ για τον Αντύπα ήρθε επιτέλους κάπου στο 75', με ωραίο σουτ του Αχιλλέα, οριζόντιο δοκάρι και μέσα και 3-1!! Αυτό ήταν και το σημείο που περίμενε η κερκίδα για να πιάσει επιτέλους ρυθμό και να γουστάρουμε όλοι μαζί μέχρι και μετά την λήξη του ματς. Η βραδιά συνεχίστηκε στο Κοινωνικό Κέντρο Αγώνα Τούμπας, το στέκι της Εκρηξάρας, και έληξε όταν η κάβα άδειασε και η γειτονιά έκρινε πως η μεταμεσονύχτια εκφώνηση συνθημάτων με συνοδεία τυμπάνου είναι μάλλον ενοχλητική.

 

Ευχαριστούμε πολύ τους παίκτες, τους φίλους και φίλες του Μαρίνου Αντύπα που βρέθηκαν μαζικά στην Τριανδρία και το στέκι. Ευχόμαστε τα καλύτερα, να απολαύσουν το ταξίδι στον σουρεαλιστικό κόσμο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και την συντροφικότητα και την ψυχεδέλεια που γεννά η κερκίδα. Το μόνο σίγουρο είναι πως τα καλύτερα έρχονται για τον Μαρίνο Αντύπα. Επόμενο ραντεβού τέλος Ιούνη στο 3ο Antifa Fest στα Γιάννενα υπό την αιγίδα του Απείθαρχου Ιωαννίνων! Αναμένουμε και την πρόσκληση για κάθοδο στην Λάρισα!

 

Όσον αφορά την Εκρηξάρα να πούμε πως το σ/κ δεν έχει αγωνιστική λόγω τον εκλογών της ΕΠΣΜ. Μένουν 3 αγωνιστικές ακόμα για το τέλος της χρονιάς. Και φυσικά ένα ματσάκι στο γειτονικό Αμβούργο...

  

Επόμενη Συνέλευση

Συνέλευση Προοδευτικής

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 Νοεμβρίου 2020 , 20:00

Στέκι Προοδευτικής

Σινιόσογλου 22 , Κάτω Τούμπα

Επόμενος Αγώνας Ποδοσφαίρου

Επόμενος Αγώνας Μπάσκετ

Βαθμολογία Ποδοσφαίρου 21/22

Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 5ος ΟΜΙΛΟΣ
  Εντός  ΌλαΕκτός
  P
ΠΥΡΣΟΣ16
ΑΕΕ ΤΟΥΜΠΑΣ16
Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ15
ΠΑΠΑΦΗΣ14
5 ΕΚΡΗΞΗ11
ΙΤΑΛΙΚΗ ΑΚΑΔ9
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΕΠΑΜΕΙ8
ΠΕΡΑ7
ΑΕ ΜΑΡΤΙΟΥ0
  P
ΠΥΡΣΟΣ37
Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ31
ΑΕΕ ΤΟΥΜΠΑΣ27
ΠΑΠΑΦΗΣ24
5 ΕΚΡΗΞΗ18
ΙΤΑΛΙΚΗ ΑΚΑΔ16
ΠΕΡΑ13
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΕΠΑΜΕΙ13
ΑΕ ΜΑΡΤΙΟΥ1
  P
ΠΥΡΣΟΣ21
Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ16
ΑΕΕ ΤΟΥΜΠΑΣ11
ΠΑΠΑΦΗΣ10
ΙΤΑΛΙΚΗ ΑΚΑΔ7
6 ΕΚΡΗΞΗ7
ΠΕΡΑ6
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΕΠΑΜΕΙ5
ΑΕ ΜΑΡΤΙΟΥ1

Βαθμολογία Μπάσκετ 21/22

Β ΜΠΑΣΚΕΤ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ
  Εντός  ΌλαΕκτός
  P
ΒΕΡΓΙΝΑ17
ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΛΑΓΙΑΡΙΟΥ17
ΠΑΝΟΡΑΜΑ Α.Σ.17
ΜΑΡΑΘΩΝ Α.Μ.Σ.15
ΠΑΝΟΡΑΜΑ Α.Κ.14
ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ Α.Ε.14
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΘΕΡΜΗΣ13
8 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑΣ12
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ12
10 ΜΑΛΑΚΟΠΗΣ ΠΥΛΑΙΑΣ Α.Ο.11
11 ΓΑΛΑΞΙΑΣ Α.Μ.Ο. 11
12 ΑΕΤΟΣ Μ.Α.Σ.10
13 ΝΕΑΠΟΛΗΣ Α.Κ.Π.Κ.10
  P
ΒΕΡΓΙΝΑ33
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΘΕΡΜΗΣ31
ΠΑΝΟΡΑΜΑ Α.Σ.30
ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΛΑΓΙΑΡΙΟΥ30
ΠΑΝΟΡΑΜΑ Α.Κ.28
ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ Α.Ε.27
ΜΑΡΑΘΩΝ Α.Μ.Σ.25
ΝΕΑΠΟΛΗΣ Α.Κ.Π.Κ.23
9 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑΣ22
10 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ22
11 ΜΑΛΑΚΟΠΗΣ ΠΥΛΑΙΑΣ Α.Ο.22
12 ΑΕΤΟΣ Μ.Α.Σ.22
13 ΓΑΛΑΞΙΑΣ Α.Μ.Ο. 21
  P
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΘΕΡΜΗΣ18
ΒΕΡΓΙΝΑ16
ΠΑΝΟΡΑΜΑ Α.Κ.14
ΠΑΝΟΡΑΜΑ Α.Σ.13
ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΛΑΓΙΑΡΙΟΥ13
ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ Α.Ε.13
ΝΕΑΠΟΛΗΣ Α.Κ.Π.Κ.13
ΑΕΤΟΣ Μ.Α.Σ.12
ΜΑΛΑΚΟΠΗΣ ΠΥΛΑΙΑΣ Α.Ο.11
10 ΜΑΡΑΘΩΝ Α.Μ.Σ.10
11 ΓΑΛΑΞΙΑΣ Α.Μ.Ο. 10
12 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑΣ10
13 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ10

Βαθμολογία Βόλλευ 21/22

Β' Τοπική - Όμιλος Ανατολής

Β
1 ΝΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ
18
2

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ

12
3 ΠΟ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ 12
4 ΑΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ 9
5 ΑΕΝ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ 6
6 ΑΕ ΠΥΛΑΙΑΣ
6
7 ΕΚΡΗΞΗ 0