Προοδευτική Έκρηξη Τούμπας

Χάρτης Γηπέδων

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ

Διαφήμιση

Translate the page

English French German Italian Spanish

Συνδεδεμένοι χρήστες

Έχουμε 5 επισκέπτες συνδεδεμένους
Ανασκόπηση 4 πρώτων αγωνιστικών!
Παρασκευή, 14 Οκτώβριος 2016 15:55

aishilos proo cover2

Για να διαβάσετε την ανασκόπηση των 4 πρώτων αγωνιστικών του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου πατήστε στο περισσότερα...

aristotelis proo cover

1η Αγωνιστική :

Αριστοτέλης – Προοδευτική : 1-0

 Μνήμες από την 1η και κυρίως από τη 2η αγωνιστική χρονιά ξυπνήσανε για την εκρηξάρα στην πρεμιέρα της 8ης ποδοσφαιρικής χρονιάς καθώς φιλοξενήθηκε από τον Αριστοτέλη στο πλαστικό της Καλαμαριάς. Για την ιστορία στο πλαστικό της καλαμαριάς “ξεκίνησε” και “ολοκληρώθηκε” η αντεπίθεση της Εκρηξάρας για τη σωτηρία τη χρονιά 2010-2011, πρώτη χρονιά της ομάδας στη Β’ ερασιτεχνική κατηγορία. Νίκησε τον Αριστοτέλη 0-4 και “πήρε” την ισοβαθμία και τελευταία αγωνιστική νίκησε για πρώτη φορά τον Μέντεκα (0-1), για να ολοκληρώσει την ολική ανατροπή στους αγώνες Play-out με το Μέντεκα ( 1-2 και 3-4 στο ουδέτερο του Αγ. Γεωργίου ) και να παραμείνει στην Β’ ερασιτεχνική από τότε. Για να δείτε το θαύμα της 2η χρονιάς πατήστε εδώ

Στην αρχή του αγώνα η Εκρηξάρα έδειξε λιγάκι επηρεασμένη από την βαρύτερη ήττα στην σύγχρονη ιστορία της στο ματς του κυπέλλου με την Σάντος ( 0-7 ) και ο Αριστοτέλης πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, απειλώντας όμως μόνο με τα δυνατά πλάγια ( καλύτερα και από στημένα ) και με τις γρήγορες αλλαγές παιχνιδιού στην κόντρα ,από όπου και προήλθε η καλύτερη του ευκαιρία με τετ-α-τετ που απέκρουσε όμως ο Ντίο. Η Προοδευτική προσπάθησε να δημιουργήσει αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει ευκαιρίες.

Στο δεύτερο ημίχρονο λίγο η κούραση λίγο η αναγκαστική αλλαγή του κάτσε λίγο τα ατομικά λάθη έδωσαν την ευκαιρία στον Αριστοτέλη να ανοίξει το σκορ σε μια αντεπίθεση και τετ-α-τετ που δεν μπόρεσε να βγάλει αυτή τη φορά ο Ντίο. Μετά το γκολ η ομάδα προσπάθησε για την ισοφάριση, ανέβηκε μαζικά στο γήπεδο, πίεσε , αλλά δεν τέλειωσε τις ευκαιρίες. Φτάνοντας στο 85’ που χάθηκε η κλασσικότερη , ύστερα από φάουλ που η μπάλα στρώθηκε στον Χόλο μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ του πρώτου σκόρερ της φετινής χρονιάς πέρασε πάνω από τα δοκάρια του αντίπαλου τερματοφύλακα. Λίγο καλύτερος ο Αριστοτέλης πήρε τους 3 βαθμούς αν και η Εκρηξάρα θα μπορούσε στο τέλος να κλέψει τον βαθμό της ισοπαλίας.

Στην αρχή του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για την επέτειο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα φασίστες της χρυσής αυγής, ενώ σηκώθηκε και το αντίστοιχο πανό.

Στιγμιότυπα από το παιχνίδι


proo papafis cover

2η Αγωνιστική:

Προοδευτική – Ιωάννης παπάφης : 2-2

Τη δεύτερη αγωνιστική η προοδευτικάρα υποδέχτηκε την ομάδα που “εκπροσωπεί” το παπάφειο ίδρυμα που προεδρεύει ο γνωστός ανθιμος. Η έκρηξη μπήκε φουριόζα στο παιχνίδι και στα πρώτα 10 λεπτά έκανε τρεις κλασσικές ευκαιρίες που δεν έγιναν όμως γκολ. Η ομάδα συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και να δημιουργεί φάσεις για να φτάσουμε στο 40’ του αγώνα και ύστερα από κόρνερ ο Χόλο να στέλνει με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα για 1-0. Κλασσική προοδευτική όμως και πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο δέχτηκε την ισοφάριση σε μια σχετικά ανύποπτη φάση που είχε την κατοχή της μπάλας.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την προοδευτική να έχει και πάλι τον έλεγχο του αγώνα που οδήγησε στο 2ο γκολ της εκρηξάρας με το Ράπτη σε μια φάση που συμμετείχαν τουλάχιστον 7 ποδοσφαιριστές της ομάδας!! 10 λεπτά μετά ο Ράπτης τζουνιορ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 3-1.Και φτάσαμε στο 80 για να γίνει ένα λάθος στο κέντρο και να δεχτούμε την ισοφάριση. Ένα φάουλ του Τίμο Τσουνάμι πέρασε ελάχιστα άουτ και στην τελευταία φάση του αγώνα γλυτώσαμε την ολική ψυχρολουσία καθώς στην αντεπίθεση 3 με 1 ο ντίο απέκρουσε το σουτ του επιθετικού.

Στην αρχή του αγώνα σηκώθηκε πανό εναντίον της εκκλησίας α.ε. - διαβάστε περισσότερα εδώ.

Στιγμιότυπα από το παιχνίδι


proo sikies

3η Αγωνιστική

Προοδευτική – Ένωση Συκεών : 6-1

Ήλιο και πολλά γκολ απολαυσαν όσοι βρέθηκαν την Κυριακή στο γήπεδο της Τριανδρίας, για να παρακολουθήσουν τον αγώνα της Προοδευτικής Έκρηξης Τούμπας με την Ένωση Συκεών.

Η κερκίδα στολίστηκε απο νωρίς, ο κόσμος μαζεύτηκε, οι κρύες μπύρες έφτασαν και οι ομάδες παρατάχθηκαν στο γήπεδο. Η Εκρηξάρα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στα πρώτα λεπτά είχε ήδη δύο καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ.

Τα "στακ" απο τις μπύρες που άνοιγαν, τα τσιγάρα που άναβαν με τρεμάμενα χέρια, ο αέρας, το πλαστικό χόρτο, ακόμα και η ψησταριά στο αναψυκτήριο του γηπέδου "μύριζαν" οτι το γκολ δεν θα αργήσει..

Πράγματι γύρω στο 10' και μετά απο ασταθή αποκρουση του τερματοφύλακα, ο Διονύσης βρέθηκε αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι και άνοιξε το σκορ με κοντινό πλασέ. Λίγα λεπτά μέτά η Έκρηξη διπλασίασε τα τέρματά της με την εξαιρετική διαγώνια σέντρα του Χέλι κατευθείαν για το κεφάλι του Νικηφόρου, που εστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι αντίπαλοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά κατάφεραν μόνο δύο ακίνδυνα σουτ.

Η κερκίδα ζητωκραύγαζε, τραγουδούσε, χόρευε, φωτοβολούσε* και καπνογωνούσε* και ο Διονύσης της αφιερωσε ακόμα ένα γκολ με μονοκόμματο σουτ μέσα απο την περιοχή ύστερα απο χαμηλή σέντρα του Τίμου!

3-0 η Εκρηξάρα και το ρολόι έδειχνε γύρω στο 25'.

Ομως το καλύτερο ήρθε μετά. Η ομάδα κέρδισε φάουλ στο κέντρο του γηπέδου και οι δύο σέντερ μπακ πήραν την θέση τους στην αντίπαλη περιοχή. Το φάουλ εκτελέστηκε, το ασημένιο βέλος aka Χόλο πήδηξε και με ένα σουτ στον αέρα δεν άφησε αλλη επιλογη στον αντίπαλο τερματοφύλακα, παρα να μαζέψει τη μπάλα απο τα δίχτυα του!

Καπως έτσι οι ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια και η κερκίδα άδραξε την ευκαιρία να ξεκουράσει τα λαρύγγια της.

Αποτέλεσμα ημιχρόνου 4-0 με εκπληκτική εμφάνιση για την Προοδευτική

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκινησε στο ιδιο μοτίβο. Η Προοδευτική είχε τον ελεγχο του αγώνα, ο προπονητής εκανε νωρίς μία διπλή αλλαγή, και η ομάδα πέτυχε ακόμα δύο γκολ. Στο ενδιάμεσο διαστημα η Ένωση Συκεών κέρδισε πέναλτι και πέτυχε το γκολ της τιμής.

Ακολούθησαν οι τελευταίες αλλαγές απο τους δύο πάγκους, ο ρυθμός έπεσε και κάπως έτσι ο αφανής διαιτητής σφύριξε τη λήξη του αγώνα.

Τελικό αποτέλεσμα Προοδευτικής Έκρηξης Τούμπας - Ένωση Συκεών 6-1!

Το ευχάριστο απόγευμα συνεχίστηκε στο στέκι της ομάδας με πεντανόστιμη συντροφική κουζίνα.


aishilos proo cover

4η Αγωνιστική

Αισχύλος – Προοδευτική : 0-1

Για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος η Εκρηξάρα ανέβηκε στο γνώριμο γήπεδο του αγίου παύλου για να αντιμετωπίσει τον επίσης γνώριμο Αισχύλο, αυτή τη φορά υπό τους προβολείς του γηπέδου και με μπύρα και όχι υπό το φως του πρωινού ήλιου και πρωινό από τα χεράκια της μαμάς!! Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο γήπεδο παρά το ,για πρώτη φορά στα χρονικά , ταυτόχρονο αγώνα μπάσκετ στην Τούμπα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με περίπου μισή ώρα καθυστέρηση λόγο της καθυστερημένης λήξης των προηγούμενων αγώνων. Η αρχική ενδεκάδα της εκρηξάρας έκανε την εμφάνισή της στον αγωνιστικό χώρο με το πανό που ήταν αφιερωμένο στον σύντροφο/συμπαίκτη/φίλο Δημήτρη από το Μαρίνο Αντύπα που έχασε τη ζωή του στην προπόνηση της ομάδας την περασμένη Πέμπτη. Για το λόγο αυτό κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή από της 2 ομάδες.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η εκρηξάρα είχε την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού χωρίς όμως να καταφέρει να δημιουργήσει και τις πολλές ευκαιρίες που έκανε στα προηγούμενα παιχνίδια. Ένα σουτ του Τζέισον βρήκε τη συμβολή των δοκών του αισχύλου,ένα σουτ του Νίκι ύστερα από κάθετη του Τίμο απέκρουσε ο τερματοφύλακας και μια κεφαλιά του πρώτου σκόρερ Χόλο πέρασε άουτ. Στην αντίπερα εστία ο Κωστάκης είχε ένα ήσυχο βράδυ και “ανησυχούσε” μόνο σε στημένες μπάλες του αισχύλου που όμως δεν γίνονταν καν σουτ στην εστία. Όσο περνούσε η ώρα το ματς έδειχνε να οδεύει προς την λευκή ισοπαλία. Για να φτάσουμε στο ογδοντακάτι και το φαλακρό κεφάλι της ομάδας να στείλει την μπάλα στα δίχτυα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς και να χαρίσει το 2ο τρίποντο στην έκρηξη για τη φετινή χρονιά.

Επόμενο παιχνίδι για την ποδοσφαιρική Έκρηξη την κυριακή στις 6:30 το απόγευμα στην Τριανδρία με αντίπαλο την ουραγό ομάδα της βαθμολογίας την Ένωσης Ανθοκήπων Καρατάσου.

 

  

Επόμενη Συνέλευση

Συνέλευση Προοδευτικής

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 Νοεμβρίου 2020 , 20:00

Στέκι Προοδευτικής

Σινιόσογλου 22 , Κάτω Τούμπα

Επόμενος Αγώνας Ποδοσφαίρου

Επόμενος Αγώνας Μπάσκετ

Βαθμολογία Ποδοσφαίρου 21/22

Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 5ος ΟΜΙΛΟΣ
  Εντός  ΌλαΕκτός
  P
ΠΥΡΣΟΣ16
ΑΕΕ ΤΟΥΜΠΑΣ16
Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ15
ΠΑΠΑΦΗΣ14
5 ΕΚΡΗΞΗ11
ΙΤΑΛΙΚΗ ΑΚΑΔ9
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΕΠΑΜΕΙ8
ΠΕΡΑ7
ΑΕ ΜΑΡΤΙΟΥ0
  P
ΠΥΡΣΟΣ37
Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ31
ΑΕΕ ΤΟΥΜΠΑΣ27
ΠΑΠΑΦΗΣ24
5 ΕΚΡΗΞΗ18
ΙΤΑΛΙΚΗ ΑΚΑΔ16
ΠΕΡΑ13
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΕΠΑΜΕΙ13
ΑΕ ΜΑΡΤΙΟΥ1
  P
ΠΥΡΣΟΣ21
Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ16
ΑΕΕ ΤΟΥΜΠΑΣ11
ΠΑΠΑΦΗΣ10
ΙΤΑΛΙΚΗ ΑΚΑΔ7
6 ΕΚΡΗΞΗ7
ΠΕΡΑ6
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΕΠΑΜΕΙ5
ΑΕ ΜΑΡΤΙΟΥ1

Βαθμολογία Μπάσκετ 21/22

Β ΜΠΑΣΚΕΤ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ
  Εντός  ΌλαΕκτός
  P
ΒΕΡΓΙΝΑ17
ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΛΑΓΙΑΡΙΟΥ17
ΠΑΝΟΡΑΜΑ Α.Σ.17
ΜΑΡΑΘΩΝ Α.Μ.Σ.15
ΠΑΝΟΡΑΜΑ Α.Κ.14
ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ Α.Ε.14
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΘΕΡΜΗΣ13
8 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑΣ12
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ12
10 ΜΑΛΑΚΟΠΗΣ ΠΥΛΑΙΑΣ Α.Ο.11
11 ΓΑΛΑΞΙΑΣ Α.Μ.Ο. 11
12 ΑΕΤΟΣ Μ.Α.Σ.10
13 ΝΕΑΠΟΛΗΣ Α.Κ.Π.Κ.10
  P
ΒΕΡΓΙΝΑ33
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΘΕΡΜΗΣ31
ΠΑΝΟΡΑΜΑ Α.Σ.30
ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΛΑΓΙΑΡΙΟΥ30
ΠΑΝΟΡΑΜΑ Α.Κ.28
ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ Α.Ε.27
ΜΑΡΑΘΩΝ Α.Μ.Σ.25
ΝΕΑΠΟΛΗΣ Α.Κ.Π.Κ.23
9 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑΣ22
10 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ22
11 ΜΑΛΑΚΟΠΗΣ ΠΥΛΑΙΑΣ Α.Ο.22
12 ΑΕΤΟΣ Μ.Α.Σ.22
13 ΓΑΛΑΞΙΑΣ Α.Μ.Ο. 21
  P
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΘΕΡΜΗΣ18
ΒΕΡΓΙΝΑ16
ΠΑΝΟΡΑΜΑ Α.Κ.14
ΠΑΝΟΡΑΜΑ Α.Σ.13
ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΛΑΓΙΑΡΙΟΥ13
ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ Α.Ε.13
ΝΕΑΠΟΛΗΣ Α.Κ.Π.Κ.13
ΑΕΤΟΣ Μ.Α.Σ.12
ΜΑΛΑΚΟΠΗΣ ΠΥΛΑΙΑΣ Α.Ο.11
10 ΜΑΡΑΘΩΝ Α.Μ.Σ.10
11 ΓΑΛΑΞΙΑΣ Α.Μ.Ο. 10
12 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑΣ10
13 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ10

Βαθμολογία Βόλλευ 21/22

Β' Τοπική - Όμιλος Ανατολής

Β
1 ΝΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ
18
2

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ

12
3 ΠΟ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ 12
4 ΑΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ 9
5 ΑΕΝ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ 6
6 ΑΕ ΠΥΛΑΙΑΣ
6
7 ΕΚΡΗΞΗ 0